Osmanlı İmparatorluğu Mutfağı, sessizliğin, sadeliğin, lezzetin, kokunun hâkim olduğu sofraların mimarıdır. Teferruatlıdır. Bu sebepledir ki sofrasındaki tatları, gelinen ve ilerlenen coğrafyaların tatlarıyla harmanlayarak yeniden, yeni baştan var etmiştir.
Osmanlı İmparatorluğu Mutfağı, sessizliğin, sadeliğin, lezzetin, kokunun hâkim olduğu sofraların mimarıdır. Teferruatlıdır. Bu sebepledir ki sofrasındaki tatları, gelinen ve ilerlenen coğrafyaların tatlarıyla harmanlayarak yeniden, yeni baştan var etmiştir.
İşte bu hikâyede yer alan yemeklerimiz de bu var oluşun yüzyıllara yayılan izlerini sizlerle buluşturmak için saray mutfaklarından çıkarak bu vesile ile bir araya getirilmiştir.
Saray tarihçisi A.Çağrı Başkurt’un Osmanlı sarayında ve Osmanlı İstanbul’unda hazırlıkları, eğlenceleri, ağırlamaları, uğurlamaları ve birbirinden renkli hikâyeleri ile Ramazanı ve iftar sofralarını anlatacağı bu özel iftar yemeğinde Nadir Gastronomi Platformu’nda buluşalım.
İftar menüsünde deneyimlenecek lezzetler;
İftariyelik
ÇORBA
Summakiyye
ARA SICAK:
Borâni
ANA YEMEK:
Süt Kebabı
Frenk Çiçeği
Safranlı Pilav
TATLI:
Helva-yı Hakani
Şerbet ve Kahve
Etkinlik Tarihi: 04.04.2023
Etkinlik Saat: 19:30 - 21:30