Tarih Vakfı ve Nadir Gastronomi Platformu ortaklığıyla yeni bir etkinlik serisi başlıyor.
Her ay alanının uzmanı bir konukla beraber mutfakta yemek kültürü ve tarihini konuşmakla kalmayacak, tadımlarla da deneyimleyeceğiz.
Tarih Vakfı ve Nadir Gastronomi Platformu ortaklığıyla yeni bir etkinlik serisi başlıyor.
Her ay alanının uzmanı bir konukla beraber mutfakta yemek kültürü ve tarihini konuşmakla kalmayacak, tadımlarla da deneyimleyeceğiz.
Serinin ilk etkinliğinde hem bir siyaset bilimci hem de bir aşçı olan Anna-Maria Beylunioğlu ile Antakya’nın Noel sofralarına uzanacağız. Mutfaktaki Akademisyen olarak da bilinen Beylunioğlu’ndan Antakya’da Noel geleneklerini ve bu geleneklerin ardında saklı kalan toplumsal ve tarihsel etkileşimleri dinlerken, bir yandan da bu sofralara özgü lezzetleri onun elinden tadacağız.
Ritüelleri, eğlencesi, aileleri ve sevenleri bir araya getiren sofraları ile Noel ve yılbaşı belki de yılın sabırsızlıkla beklenen en özel anlarından biridir. Nüfuslarının azalmasıyla birlikte kültürel mirasın yok olma tehlikesi altında olduğu bazı toplumlar için ise bu sofraların devamlılığı, kimliklerini ve kültürlerini yaşatmak için ayrı bir anlam taşıyor. Özellikle 6 Şubat sonrası şehirleri yıkılan Antakyalılar için bu kültürel mirası korumak artık çok daha önemli.
Burak Onaran'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek etkinlikte, Anna-Maria Beylunioğlu ile Antakya’nın Noel sofralarının tarih boyunca nasıl şekillendiğini konuşurken, yine bu sofralardan bir tatlıyı, kaybolmaya yüz tutmuş bir çorbayı ve bir mezeyi hep beraber hazırlayıp tadacağız.
Bu keyifli sohbet, atölye ve tadım etkinliğinde gelin Nadir Gastronomi Platformu’nda buluşalım.
*Kontenjanla sınırlıdır.
Detaylı bilgi ve biletler için www.ngp.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
23 ARALIK 2023 /Cumartesi
15:00-17.00