Ramazan ayının olmazsa olmaz geleneklerinin en güzellerinden biridir iftar sofraları…
Nadir Gastronomi Platformu’nda, Osmanlı mutfağına özgü tariflerin deneyimleneceği bir iftar yemeği ile bu güzel geleneği paylaşmaya davetlisiniz.
15.yüzyıldan 19.yüzyıla uzanan süreçte Osmanlı mutfağının unutulmaya yüz tutmuş ve arşivlere geçmiş tariflerini hem deneyimleyecek hem de Ayfer Yavi’nin anlatımı ile ramazan geleneklerine ve bu nadide tariflere yakından bakacağız.
İftariyeliğinden çorbasına, böreğinden tatlısına, her detayı ile zenginleşen bu iftar yemeğinde Nadir Gastronomi Platformu’nda buluşalım.
İftar menüsünde deneyimlenecek lezzetler;
İFTARİYELİKLER
ÇORBA
Bademli terbiyeli tavuk çorbası (16.yy )
ARA SICAK
Soğanlı tereyağında yumurta (15.yy)
ANA YEMEK
Mutancene (15.yy)
Dane pirinç/ Tereyağlı sade pilav (15.yy…)
Nar hoşafı (15.yy…)
BÖREK
Osmanlı Fincan Böreği (17.yy)
TATLI
Kaymak baklavası (15.yy…)
Türk Kahvesi
Demirhindi şerbeti
Etkinlik Tarihi: 29.03.2022
Etkinlik Saati: 19:30 - 21:30