ŞEF YASEMİN GÜZEL İLE BESLENME VE SAĞLIK:
KANSERDEN KORUNMADA BESLENMENİN ROLÜ
Devamı
Tarih : 29.06.2024 Saat: 19:30
Bu Kız Hep Aç olarak tanıdığımız Lian Penso ile İstanbul’un yeni yıl geleneklerini konuşurken tadacağımız keyifli bir etkinlik Nadir Gastronomi Platformu’nda sizleri bekliyor.
Devamı
Tarih : 21.12.2023 Saat: 19:30
Baklavayı belki de hiç böyle deneyimlemediniz!
Baklavanın eşsiz lezzeti, her biri farklı aroması ile öne çıkan ve özel olarak eşleştirilmiş çay birleşimi ile bir şölene dönüşüyor.
Devamı
Tarih : 10.01.2024 Saat: 20:00
Son yıllarda popülerliğini arttıran bitki temelli beslenme konusunu işleyeceğimiz, Şef Yasemin Güzel’in hazırlayacağı keyifli bir sofra ile Nadir Gastronomi Platformu’ndayız.
Devamı
Tarih : 22.01.2024 Saat: 19:30
Yaşamdan tat almaktan hiçbir şartta vazgeçmeyenlerin, dostluğa, birliğe ve üretime inananların ortaya koyduğu ilham veren bir çalışmanın lezzetli hikayesi ile Nadir Gastronomi Platformundayız.
Devamı
Tarih : 15.03.2024 Saat: 19:30
Şef Doğan Anapa’nın anlatımının yanısıra hazırlayacağı lezzetli menü ile gastronomide “yerelden evrensele” yaklaşımı üzerine konuşacağımız keyifli bir tadım ve anlatım etkinliğinde Nadir Gastronomi Platformu’ndayız.
Devamı
Tarih : 05.03.2024 Saat: 19:30
Her kültürde ve her mutfakta farklı şekilde kendine yer bulan sakatata cumhuriyetten günümüze İstanbul ölçeğinde bakıyoruz.
Devamı
Tarih : 02.03.2024 Saat: 15:00
Binlerce yıllık tarih ve kültür birikimi ile dünyanın en zengin mutfaklarından biri olan Gaziantep mutfağı, az bilinen lezzetleri ile Nadir Gastronomi Platformu’nda.
Devamı
Tarih : 29.02.2024 Saat: 19:30
Nadir Gastronomi Platformu ve Tarih Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği tadım etkinliklerine, yemek kültürü yazarı ve Akdeniz tarihçisi Nazlı Pişkin’nin anlatıcı olacağı baharatın kültür ve lezzet tarihindeki yerine odaklanan keyifli bir konu ile devam ediyoruz.
Devamı
Tarih : 24.02.2024 Saat: 15:00
Coşkun Aral’ın anlatımı ile hepimizin sevdiği böreğin dünyadaki izini süreceğimiz lezzetli bir tadım etkinliğinde Nadir Gastronomi Platformu’ndayız.
Devamı
Tarih : 21.02.2024 Saat: 19:30
Anadolu kadınının, bir metrekarelik duygu bahçelerinde oluşturduğu ve zaman içinde iletişim metoduna dönüşen OYA sanatına, konunun özünü içselleştirebilmek için farklı bir açıdan bakıyoruz…
Devamı
Tarih : 15.02.2024 Saat: 14:00
Kahve ile baklava olur mu?
Geleneksel bir lezzet olan baklava ve herkesin vazgeçilmezi kahve Nadir Gastronomi Platformu’nda buluşuyor.
4 farklı kahve çeşidinin 4 farklı baklava ile eşleştirileceği bu tadım etkinliğinde biraz baklavadan biraz da kahveden bahsedeceğiz.
Devamı
Tarih : 10.02.2024 Saat: 14:00
Kim kurabiye sevmez ki?
Kokusu ile bizi çocukluğumuzun sıcacık anılarına götüren bu özel lezzetin hikayesini Feyzala Kurabiye’den dinleyeceğimiz ve damaklarda tatlı bir iz bırakacak keyifli bir etkinlik Nadir Gastronomi Platformu’nda sizleri bekliyor.
Devamı
Tarih : 28.01.2024 Saat: 17:00
Nadir Gastronomi Platformu ve Tarih Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği tadım etkinliklerine yemek tarihçisi Özge Samancı’nın anlatıcı olacağı 19.yüzyıl İstanbul mutfağına odaklanan keyifli bir konu ile devam ediyoruz.
Devamı
Tarih : 27.01.2024 Saat: 15:00
Asırlardır damaklarımızda damıttığımız lezzetlerin zevkine derinden varacağımız, ağır ağır pişen yemekleri tadına vara vara yiyeceğimiz bir yeni yıl sofrası kuruyoruz.
Devamı
Tarih : 16.12.2023 Saat: 19:30
Her ay alanının uzmanı bir konukla beraber mutfakta yemek kültürü ve tarihini konuşmakla kalmayacak, tadımlarla da deneyimleyeceğiz.
Devamı
Tarih : 23.12.2023 Saat: 15:00
Nadir Gastronomi Platformu’nda bir saray tatlısı olan baklavanın geçmişini ve hiç tatmadığınız saray reçetelerinin hikayesini dinleyeceğimiz tarihi bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?
Devamı
Tarih : 05.12.2023 Saat: 20:00
Uzak Doğu Mutfağının öne çıkan lezzetlerinden biri olan mantının hikayesini hiç dinlediniz mi?
Devamı
Tarih : 26.11.2023 Saat: 19:30
Unutulmaya yüz tutan bu lezzeti hem tatmak hem dinlemek için Nadir Gastronomi Platformu’nda yerinizi ayırtmayı unutmayın!
Devamı
Tarih : 11.11.2023 Saat: 14:30
Yazar Onur Caymaz’ın konuşmacı olacağı edebiyat ve yemek üzerine unutulmaz bir gece Nadir Gastronomi Platformu’nda sizleri bekliyor.
Devamı
Tarih : 23.11.2023 Saat: 19:30
Beyhan Gence ve Zeynep Mutlu’nun ev sahipliğinde, İstanbul’un tarihinin ve unutulmuş tariflerin izini süreceğimiz çok özel bir tadım etkinliği Nadir Gastronomi Platformu’nda sizleri bekliyor.
Devamı
Tarih : 29.11.2023 Saat: 19:30
Lokuma getirdiği yenilikçi yaklaşımı ile dikkat çeken Marsel Delights, birbirinden lezzetli lokumları ile Nadir Gastronomi Platformu’nda!
Devamı
Tarih : 07.10.2023 Saat: 14:30
Coşkun Aral’dan Cumhuriyetin 100. Yılına özel, kendi aile tarihi ile kesişen bir Cumhuriyet hikâyesi dinleyeceğimiz unutulmaz bir akşam yemeği Nadir Gastronomi Platformu’nda sizleri bekliyor.
Devamı
Tarih : 11.10.2023 Saat: 19:30
Cumhuriyet dönemi Ankara’sının gözünden, dönemin yeni kurulan Türkiye’sinin değişen yeme içme ve sofra kültürünü Merin Sever’den dinleyeceğimiz çok özel bir gece Nadir Gastronomi Platformu’nda!
Devamı
Tarih : 12.10.2023 Saat: 19:30
Herise İstanbul’u ve yaşattığı geleneklerin hikayelerini hem dinleyeceğimiz hem tadacağımız gecede gelin Nadir Gastronomi Platformu’nda buluşalım.
Devamı
Tarih : 18.10.2023 Saat: 19:30
Anılar, mutfaklar, sofralar… Eski sofraların lezzetleri, tarifleri, kalplerin hüznü, gönüllerin coşkusu, ritüelleri, gelenekleri ve anıları…
Devamı
Tarih : 21.10.2023 Saat: 19:30
Japonya’nın tarihsel yolculuğu içerisinde değişen mutfak kültürünü Nadir Gastronomi Platformu’nda Japon yemekleri eşliğinde mercek altına alıyoruz.
Devamı
Tarih : 13.09.2023 Saat: 19:30
Doğadan gelen lezzeti ile insanlık tarihinde önemli bir yeri olan, yüz binlerce yıllık geçmişe sahip altın renkli bal ve ömrü boyunca bir çay kaşığının ucu kadar bal yapabilen arıların büyüleyici macerası…
Devamı
Tarih : 09.09.2023 Saat: 16:00
Bayram sofraları, büyükanne yemekleri, kaybolmaya yüz tutan tarifler, hikâyeler…
Devamı
Tarih : 26.09.2023 Saat: 19.30
Mevsimlere özel oluşturulan bu seçki ile daha önce deneyimlemediğiniz bir baklava tadımı Nadir Gastronomi Platformu’nda sizleri bekliyor.
Devamı
Tarih : 16.08.2023 Saat: 20:00
Üzerine birçok kitaplar yazılan, atasözlerine konu olan Türk Kahvesi’ni gelin uzmanı Atilla Narin’den dinleyelim.
Devamı
Tarih : 20.08.2023
Ülkemizde gerçek bir çay kültürü oluşturmayı, çaya hak ettiği değeri kazandırmayı kendine amaç edinen ve çayı anlatma misyonuyla çay yolculuğuna devam eden Çay Danışmanı ve Eğitmen Nilgün Yalçın, Nadir Gastronomi Platformunda çayı anlatıyor.
Devamı
Tarih : 26.08.2023 Saat: 14:00
Tatlıların en renklisi, en eğlencelisi ve yazın simgesi dondurmaya biraz daha yakından bakmak ister misiniz?
Devamı
Tarih : 29.07.2023 Saat: 14:00
Kahve ile baklava olur mu?
Geleneksel bir lezzet olan baklava soğuk kahve ile Nadir Gastronomi Platformu’nda buluşuyor.
Devamı
Tarih : 22.07.2023 Saat: 14:00
Kültürlerarası etkileşimin en etkili araçlarından biridir yemek ve sofralarımız… Her birinin bir öyküsü bir geçmişi vardır.
Devamı
Tarih : 19.07.2023 Saat: 19:30
Nadir Gastronomi Platformu’nda, Coşkun Aral ile birlikte bugün dünya gündeminde yer almasına rağmen çok az kişinin bildiği bir coğrafyada gizemli bir yolculuğa çıkıyoruz.
Devamı
Tarih : 12.07.2023 Saat: 19:30
30 yıldır tatlı şefi olarak Japonya'da ve yurt dışında birçok hayran kitlesine sahip olan pancake şefi Masako İstanbul'daki ilk performansı ile Karaköy'deki Nadir Gastronomi Platformu'nda!!
Devamı
Tarih : 17.06.2023 Saat: 11:00
Baklavayı belki de hiç böyle deneyimlemediniz!
Baklavanın eşssiz lezzeti, her biri farklı aroması ile öne çıkan ve özel olarak eşleştirilmiş çay birleşimi ile bir şölene dönüşüyor.
Devamı
Tarih : 25.05.2023 Saat: 19:00
Baklavanın saraylısı olur mu?
Nadir Gastronomi Platformu’nda bir saray tatlısı olan baklavanın geçmişini ve hiç tatmadığınız saray reçetelerinin hikayesini dinleyerek tecrübe etmeye ne dersiniz?
Devamı
Tarih : 20.05.2023 Saat: 17:00
Baklavanın saraylısı olur mu?
Nadir Gastronomi Platformu’nda bir saray tatlısı olan baklavanın geçmişini ve hiç tatmadığınız saray reçetelerinin hikayesini dinleyerek tecrübe etmeye ne dersiniz?
Devamı
Tarih : 20.05.2023 Saat: 14:00
Macar mutfağının öne çıkan lezzetlerden biri olan “Strudel”’i Nadir Gastronomi Platformu’nda deneyimliyoruz.
Devamı
Tarih : 30.05.2023 Saat: 19:30
Nadir Gastronomi Platformu’nda, Coşkun Aral ile birlikte bugün dünya gündeminde yer almasına rağmen çok az kişinin bildiği bir coğrafyada gizemli bir yolculuğa çıkıyoruz.
Devamı
Tarih : 19.05.2023 Saat: 19:30
Nadir Gastronomi Platformu’nda, Özlem Kumrular ile birlikte her ay gerçekleşecek olan Yemek Tarihi konuşmalarının ilk adımı olarak Aztek mutfağının lezzetler diyarına uzanan gastronomik bir yolculuk yapıyoruz.
Devamı
Tarih : 05.05.2023 Saat: 19:30
Teknoloji temelli sanat üretimleriyle tanınan Bager Akbay’ın konuşmacı olacağı söyleşide Yeni medya kavramı üzerinden Türkiye’de teknoloji temelli çağdaş sanat üretimine yakından bakıyoruz.
Devamı
Tarih : 24.04.2023 Saat: 19:30
Nadir Gastronomi Platformu’nda Ramazan ayı sofra buluşmalarında bu kez konu, geçmişten günümüzde tatlılar.
Devamı
Tarih : 12.04.2023 Saat: 19:30
Osmanlı İmparatorluğu Mutfağı, sessizliğin, sadeliğin, lezzetin, kokunun hâkim olduğu sofraların mimarıdır. Teferruatlıdır. Bu sebepledir ki sofrasındaki tatları, gelinen ve ilerlenen coğrafyaların tatlarıyla harmanlayarak yeniden, yeni baştan var etmiştir.
Devamı
Tarih : 04.04.2023 Saat: 19:30
Ramazan ayının olmazsa olmaz geleneklerinin en güzellerinden biridir iftar sofraları…
Devamı
Tarih : 29.03.2023 Saat: 19:30
Baklavanın saraylısı olur mu?
Nadir Gastronomi Platformu’nda bir saray tatlısı olan baklavanın geçmişini ve hiç tatmadığınız saray reçetelerinin hikayesini dinleyerek tecrübe etmeye ne dersiniz?
Devamı
Tarih : 25.03.2023 Saat: 21:30
Baklavanın saraylısı olur mu?
Nadir Gastronomi Platformu’nda bir saray tatlısı olan baklavanın geçmişini ve hiç tatmadığınız saray reçetelerinin hikayesini dinleyerek tecrübe etmeye ne dersiniz?
Devamı
Tarih : 16.03.2023 Saat: 14:00
Baklavanın saraylısı olur mu?
Nadir Gastronomi Platformu’nda bir saray tatlısı olan baklavanın geçmişini ve hiç tatmadığınız saray reçetelerinin hikayesini dinleyerek tecrübe etmeye ne dersiniz?
Devamı
Tarih : 11.03.2023 Saat: 14:00
Özlem Kumrular ile birlikte her ay gerçekleşecek olan “Yemeğin Yolculuğu” konuşmalarının ilki“Kahve “ ile Nadir Gastronomi Platformu’nda başlıyor.
Devamı
Tarih : 17.03.2023 Saat: 18:30
Macar mutfağının öne çıkan lezzetlerden biri olan “Strudel”’i Nadir Gastronomi Platformu’nda deneyimliyoruz.
Devamı
Tarih : 21.03.2023 Saat: 18:30
Osmanlı ve Macar mutfağının tarih süreci içerisinde nasıl birbirlerinden etkilendiğini keyifli bir tadım eşliğinde Nadir Gastronomi Platformu’nda öğreniyoruz.
Devamı
Tarih : 10.03.2023 Saat: 18:30
Baklavayı belki de hiç böyle deneyimlemediniz!
Baklavanın eşsiz lezzeti, her biri farklı aroması ile öne çıkan ve özel olarak eşleştirilmiş çay birleşimi ile bir şölene dönüşüyor.
Devamı
Tarih : 26.03.2023 Saat: 21:30
Baklavayı belki de hiç böyle deneyimlemediniz!
Baklavanın eşsiz lezzeti, her biri farklı aroması ile öne çıkan ve özel olarak eşleştirilmiş çay birleşimi ile bir şölene dönüşüyor.
Devamı
Tarih : 14.03.2023 Saat: 15:00
Japonya’nın siyasi ve tarihsel yolculuğu içerisinde değişen yemek kültürünü Şef Sinan Damgacıoğlu’nun anlatımı ile Nadir Gastronomi Platformu’nda deneyimliyoruz.
Devamı
Tarih : 03.04.2024 Saat: 19:30
İran mutfağının en lezzetli yemeklerinden oluşan bir iftar menüsü ile Nadir Gastronomi Platformu’nda unutulmaz bir mutfak yolculuğuna katılın.
Devamı
Tarih : 27.03.2024 Saat: 19:30
Nadir Gastronomi Platformu ve Tarih Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği tadım etkinliklerine, “Çayın Halleri” podcasti ile tanınan Fatma Genç ve Yasemin Taşkın’ın anlatıcı olacağı “Türkiye'de Çayın Kısa Tarihi” ile devam ediyoruz.
Devamı
Tarih : 20.04.2024 Saat: 15:00
Paskalya çöreği kokusunun İstanbul’u sardığı Nisan ayında Silya Özyerli ve Anna Maria Beylunioğlu ile Paskalya çöreğinin izini sürüyoruz.
Devamı
Tarih : 21.04.2024 Saat: 14.00
Nadir Gastronomi Platformu’nda bir saray tatlısı olan baklavanın geçmişini ve hiç tatmadığınız saray reçetelerinin hikayesini dinleyeceğimiz tarihi bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?
Devamı
Tarih : 30.04.2024 Saat: 20:00
Gastronomi meraklılarının en çok ilgisini çeken ve gastronomi dünyası için önem taşıyan konulardan biri olan zehirsiz sofralar teması ekseninde atalık tohum ve ekşi maya konusunda çok özel bir deneyim için Nadir Gastronomi Platformu’na bekliyoruz.
Devamı
Tarih : 27.04.2024 Saat: 15:00
İtsumi İstanbul şefi Shunichi Horikoshi ile gastronomiye dair keyifli bir sohbette Nadir Gastronomi Platformu’nda buluşalım.
Devamı
Tarih : 24.04.2024 Saat: 19:00
NEVİN HALICI İLE YEMEK SOHBETLERİ: ORTA ASYA VE GÖÇ YOLU DÖNEMİ MUTFAĞI
Devamı
Tarih : 08.05.2025 Saat: 19:30
NEVİN HALICI İLE YEMEK SOHBETLERİ: SELÇUKLU DÖNEMİ MUTFAĞI
Devamı
Tarih : 22.05.2024 Saat: 19:30
TATLI BİR HİKAYE:PARİS-BREST VE PAVLOVA TATLILARI İLE LEZZET YOLCULUĞU
Devamı
Tarih : 25.05.2024 Saat: 15:00
TÜM MERAK EDİLENLERİ İLE RAMEN: DAMAKLARDA VE HAFIZALARDA İZ BIRAKACAK BİR DENEYİM
Devamı
Tarih : 11.05.2024 Saat: 15:00
LEVON BAĞIŞ İLE PASTIRMADAN, SUCUĞA FARKLI BİR FERMANTASYON HİKAYESİ…
Devamı
Tarih : 09.05.2024 Saat: 19:30
SİNAN DAMGACIOĞLU İLE IZAKAYA YEMEKLERİ
Devamı
Tarih : 29.05.2024 Saat: 19:30
Geleneksel bir lezzet olan baklava ve yaz günlerinin vazgeçilmezi soğuk kahve Nadir Gastronomi Platformu’nda buluşuyor.
Devamı
Tarih : 13.07.2014 Saat: 16:00
Yazı en çok hatırlatan ve çocukça bir haz veren dondurma üzerine hem keyifli hem lezzetli bir tadım deneyiminde Nadir Gastronomi Platformu’nda buluşuyoruz.
Devamı
Tarih : 27.07.2024 Saat: 16:00
Şef İbrahim Tunç ile Anadolu mutfağına özel bir seride bu mutfağı yakından tanıyoruz. Her yemekte farklı bir şehre yakından bakacağımız seriye Malatya mutfağı ile merhaba diyoruz.
Devamı
Tarih : 25.09.2024 Saat: 19:30
Çayı anlatma misyonuyla, Çay Kültürü Elçisi olarak anılan Çay Danışmanı ve Eğitmeni Nilgün Yalçın; Nadir Gastronomi Platformunda Matcha dünyasını anlatıyor.
Devamı
Tarih : 28.09.2024 Saat: 14:00
Japonya’nın siyasi ve tarihsel yolculuğu içerisinde değişen yemek kültürünü Şef Sinan Damgacıoğlu’nun anlatımı ile Nadir Gastronomi Platformu’nda deneyimliyoruz.
Devamı
Tarih : 10.10.2024 Saat: 19:30
Anadolu coğrafyasının zengin tarihi ve kültüründe özel bir yere sahip olan kaşığın tarihsel yolculuğuna Nur Başnur’un rehberliğinde yakından bakacağımız bir söyleşi ile Nadir Gastronomi Platformu’ndayız.
Devamı
Tarih : 15.10.2024 Saat: 19:30
Şef İbrahim Tunç’un şefliğinde Anadolu Mutfağına özel bir seri ile bu mutfağı yakından tanıyoruz. Her yemekte farklı bir şehre yakından bakacağımız seriye Diyarbakır mutfağı ile devam ediyoruz.
Devamı
Tarih : 22.10.2024 Saat: 19:30
ÇAY VE PASTA SANATI BULUŞUYOR
Devamı
Tarih : 02.11.2024 Saat: 17:00