Nadir Gastronomi Platformu’nda Ramazan ayı sofra buluşmalarında bu kez konu, geçmişten günümüzde tatlılar.
Yemek kültürümüzün ayrılmaz parçalarından biri tatlılarımızdır. Helvalardan, hoşaflara, ezmelerden şekerlemeye, sütlü tatlılardan reçellere ve tabii tatlıların ecesi baklavaya çok zengin bir mutfak mirasımız var. Bu mirasın kimi alanlarında değişim/dönüşüm kimi alanlarındaysa süreklilik söz konusu. 15. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar uzanan geniş bir dönemden seçilmiş iftariyeliklerden tatlısına, çorbasından böreğine nefis yemekleri deneyimleyeceğimiz Bir Tatlı Huzur: Geçmişten Günümüze Tatlılar adlı iftar yemeğimizde, Nazlı Pişkin bize menüde yer alanlarla sınırlı olmayan tatlı türlerinin hikâyelerini Nadir Gastronomi Platformu’nda anlatacak.
Kontenjan 15 kişi ile sınırlıdır.
İftar menümüz:
İFTARİYELİKLER
ÇORBA
Nohut Çorbası
Peynirli su böreği
ZEYTİNYAĞLI
Zeytinyağlı enginar
ANA YEMEK
Dane-i Saru Çeşidiyye
Antep Fıstıklı Portakal Hoşafı
TATLI
Tatlı Büfesinden:
Kaymak Baklavası
Güllaç
Tahin Helvası
Mülebbes Çeşitleri
Lokum
Vişne Şerbeti
Etkinlik Tarihi: 12.04.2023
Etkinlik Saati: 19:30 - 21:30