Osmanlı ve Macar mutfağının tarih süreci içerisinde nasıl birbirlerinden etkilendiğini keyifli bir tadım eşliğinde Nadir Gastronomi Platformu’nda öğreniyoruz.
15 senedir Türk mutfağını Macaristan’da tanıtan Macar şef Ágnes Tóth ‘un sunumuyla gerçekleşecek tadım atölyesinde, geçmişte ‘Türk’ adını taşıyan malzemelerden hazırlanmış özel bir menüyü deneyimleyecek ve bu malzemelerin tarihsel hikâyesini de dinleyeceğiz.
Osmanlı döneminde yayılmış hamur işlerinden, bildiğimiz malzemelerin Macar mutfağında nasıl yer bulduğuna, farklı tariflerin anlatılacağı bu keyifli etkinlikte; "Túrós" pogácsa (lor peynirli Macar usülü poğaça), Körözött(Macar toz kırmızı biberli lor peynir ezmesi), Erdel usulü patlıcan ezmesi, Törökméz (Ballı tatlı, Kifli (hilal şeklinde tuzlu rulo) gibi farklı tarifleri deneyimlemeye sizleri de bekliyoruz.
Kontenjan 25 kişi ile sınırlıdır.
Etkinlik Tarihi: 10.03.2022
Etkinlik Saati: 18:30 - 20:30